Guide til dating
Hvorfor dating?
Hvilke datingsider?
Skriv en god profil?
Vores drømme?
Sandhed på nettet?
Kunsten at vælge
De kendtes profiler
Godt at chatte?
Rig og smuk?
Slet dine spor
 

nyhedsbrev signup


Nyt om dating og nye datingsider. Ingen spam

 
 
 

Hvorfor dating på nettet?

På Danmarks største dating-portal er der i dag over 600.000 brugere. Mange er nok gengangere, men det er sandsynligt, at mindst en halv million danskere har prøvet at søge partnere via Internettet. Der er altså ingen grund til at være genert eller føle sig aparte, hvis man overvejer internetdating.

For at sige det lidt højtideligt giver internettet i disse år et slags spejlbillede af kærlighedens vilkår i vesten. For 100 år siden var kærligheden en opgave for fællesskabet. En evt. partner blev ofte kigget ud af familien, og det var ikke bare sjov, når man sagde, at ”far først skal godkende min kæreste”.

 
 

 

 
 

I dag er det anderledes. Kærligheden er et individualistisk projekt, hvor traditionen har mistet sin betydning som andet end en romantisk kulisse. I dag er det kun DIG, der bestemmer, hvem du skal være sammen med, og samfundet har gjort kærligheden til evigtgyldigt mål for, om dit valg er partner er rigtigt eller forkert. Er du forelsket i ham eller hende og er forelskelsen mon rigtig?

 

kinaskrift

 
   
 

Dating på internettet er på den måde en helt perfekt ramme for kærligheden i det 21. århundrede. På internettet kan vi i ro og mag vælge partner ud fra en række kriterier, og vi kan date en stor mængde mænd og kvinder i jagten på ”den eneste ene”. For nogle mennesker er hastigheden mellem de enkelte dates ligefrem skruet op til flere møder på et døgn.

Sådan behøver det dog ikke være for dig. Internetdating er netop et individualistisk projekt. Du bestemmer selv, hvem der kan blande sig, hvor mange potentielle partnere, du vil møde og hvor langt du vil gå ved hvert møde.

lykke

 
   
   

Hele denne udvikling er summeret op af en dansk forsker i internetdating, der har sagt det på denne måde:

"Der er ingen tvivl om, at der skal flere møder til i dag, før man har nået til en afklaring af, hvem man vil leve sammen med. Før i tiden var gensidig sympati, og accept fra forældrene nok. Hvis noget gik galt stod familien samtidig sammen og hjalp. I dag har man kun sig selv, og vi har fået enorme forventninger til, hvad kærligheden skal kunne give os. Vi sætter os selv på en næsten umulig opgave, og derfor er det ikke så mærkeligt, at vi skal igennem mange partnere, før vi finder én, vi kan acceptere,”.

   

Der findes en lang række forskellige datingsider på internettet, og det kan være en god idé ikke bare altid at vælge de største, men snarere tænke over, hvilke der personer til din person.
Nogle af de mindre portaler har for eksempel specialiseret sig i bestemte målgruppe. Er du f.eks. over 40 år og søger en ligeså livserfaren partner, kan Senior-date.dk være noget for dig. Lægger du meget vægt på det seksuelle er Scor.dk ikke til at komme uden om, er du mand og mest til en partner af samme køn er Boyfriend.dk et naturligt sted at lægge sin profil, og er du traditionelt troende kristen eller muslim er Kristendating.dk for de kristne og Zawaj.dk for muslimer oplagte steder.

tro

   
Vil du være klædt bedre på, inden du træder ud på datingmarkedet. Så er det en god idé at kigge nærmere på følgende sider. Her kan du se en oversigt over alle datingsider i Danmark, du kan læse om datingens historie, lære at skrive en god annonce og blive klogere på, hvad kvinder og mænd egentlig drømmer om.
Hvorfor dating? Hvilke sider? En god profil Vores drømme? Sandhed på nettet At vælge partner
   
 
jeg elsker dig | dating|Andet|Link | Link
Freelance Web Designer