Guide til dating
Hvorfor dating?
Hvilke datingsider?
Skriv en god profil?
Vores drømme?
Sandhed på nettet?
Kunsten at vælge
De kendtes profiler
Godt at chatte?
Rig og smuk?
Slet dine spor
 

nyhedsbrev signup


Nyt om dating og nye datingsider. Ingen spam

 
 
 

Kunsten at vælge

"Duer ikke!" sagde kongedatteren. "Væk!"

De fleste kender sikkert citatet fra H.C. Andersens berømte eventyr om Klods-Hans. Kongedatteren sidder på sin trone og steger hanekyllinger, imens den ene håbefulde ungersvend efter den anden kommer ind og forsøger at gøre kur.

Hver gang er kongedatterens lakoniske svar: ”Duer ikke! Væk!"

 
 

 

 
 

På Internettet har du det i virkeligheden på samme måde som hende. Du trykker dig måske igennem et hav af digitale breve fra bejlere eller du surfer over et utal af kontaktannoncer. De fleste gange kigger du ordene flygtning igennem og siger så for dig selv: ”Duer ikke! Væk!"

På den måde tilskynder Internettet os til en slags utålmodighed, som også kan spores i resten af samfundet, og som psykolog Michael Jørsel engang har formuleret det i et interview med mig:

”Vi lever i en tid, hvor man i den grad søger det uforpligtende og gnidningsfrie, og i den søgen er Internettet perfekt. Her er hverken krav eller forpligtelser. Møder man en person, man ikke bryder sig om, svarer man ham ikke, eller man skifter simpelthen bare identitet”.

Nogle eksperter hævder ligefrem, at utålmodigheden og trangen til den uforpligtende livsform også smitter af i skilsmissestatistikkerne. Aldrig før er så mange danskere blevet skilt, og det kan blandt andet skyldes, at vi ikke gider kæmpe for et forhold, og hellere følger fristelsen for en hurtig affære med en anden.

 
   
 

En af ejerne af datingportalen Beautifulpeople.dk fortalte i forbindelse med udarbejdelsen af denne side en historie om en af sine gamle venner.

Vennen var gift og levede med egne ord i et lykkeligt ægteskab. De tænkte på børn, og de skulle til at starte en lille virksomhed op sammen.
Skæbnen ville imidlertid, at denne fyr efter mange år tilfældigt traf sin gamle ven, der altså nu stod bag Beautifulpeople.dk.

Vennen hørte om datingkonceptet på portalen med de mange smukke mænd og kvinder, der valgte hinanden efter udseende, og til sidst fik han selv lyst til at lægge sin profil ud – bare for sjov.

Efter få dage blev han stemt ind, kort efter fik han mails fra et par af de kvindelige brugere, og da konen tilfældigvis var ude at rejse, havde han også ro til at svare.

 
   
   

Enden på historien, kan man næsten regne ud. Fyren blev så fascineret af sin nye succes og de mange smukke kontakter, at han begyndte at lægge afstand til sin kone. Mange vil måske mene, at ægteskabet må have skrantet i forvejen, men man skal ikke negligere Internettets forførende egenskaber.

Efter nogle måneder gik ægteskabet i opløsning. Fyren mødtes i stedet med mange af de nye internetkontakter. Og den dag i dag – mange måneder efter – dyrker han stadig et hav af løse bekendtskaber via Beautifulpeople.dk.

   

En tilværelsen i faste rammer og et etablerede ægteskab bliver tilsyneladende meget hurtigt kedeligt for et rastløst, frihedssøgende, senmoderne menneske – i hvert fald, hvis man skal tro skilsmissestatikkerne og tendensen til mange tilfældige dates.

Anne Skare Nielsen, der har været tilknyttet Institut for Fremtidsforskning i København har beskæftiget sig med såkaldte »Drømmeuniverser«.

Hun mener, at den nuværende generation af unge omkring de 30 – altså sådan nogle som vores hovedpersoner Line og Thomas - har nogle helt særlige måder at opfatte sig selv og livet på, som adskiller dem fundamentalt fra andre generationer, og gør dem til lette ofre for frustration og brudte ægteskaber.

”For generationen omkring de 30 år, er det utroligt svært at stå fast ved sine beslutninger. Især beslutningen omkring partner, for man er vant til, at alt kan skiftes ud og ændres. Før i tiden var tilværelsen i langt højere grad givet - man havde ikke så mange valgmuligheder. I dag kan man vælge sit køn, sin næses størrelse, sin livsstil, sit job og selvfølgelig også sin partner. Samtidig har vi fået sådan et mærkelig begreb, der hedder ’Den eneste ene’ - det er sådan en partner, der kommer farende ud af det blå og opfylder alle ens længsler i livet. Men når man så endelig finder en fyr, som i virkeligheden er rigtig sød, ja, så opstår de der venindediskussioner på cafeerne, hvor man fortæller, at man altså lige har fundet en fyr, der har det hele, men desværre også har hår på ryggen, og derfor ikke kan bruges til noget alligevel,” siger Anne Skare Nielsen.

Jagten på det helt perfekte liv, og angsten for at tage en blivende beslutning – som for eksempel et valg at partner - kan ses mange steder.

ansigt

I 1960erne var den førstegangsfødende kvinde omkring 23 år - i dag er hun tæt på at være 28 år, når hun endelig tager beslutningen om at få et barn. I England er der ligefrem et særligt navn for den mandlige pendant til frie kvinder omkring de 30 år - han kaldes STUM (Straight, Thirty-something, Unattached Males) - og har et liv med et hav af affærer, et nyt smart job hvert år og en tilværelse i overhalingsbanen.

”De er vokset op i et samfund, hvor de aldrig har mødt nogen fundamentale problemer, og samtidig har de igennem hele opvæksten fået at vide, at de kan alt. Derfor er de blevet en generation af mennesker, der er fuldstændigt overbeviste om, at de hver især har et potentiale til at blive noget stort. Netop derfor er det et kæmpe antiklimaks for dem, når de så en dag skal etablere sig og står i et køkkenland og kigger på en tørretumbler, for de mener jo selv, at de er skabt til noget meget større. Med den følelse er det jo svært at tage en beslutning, for lige meget, hvad man vælger, kunne man have valgt noget andet, der måske gav bedre mulighed,” siger Anne Skare Nielsen.

mod

Eller som Martin Ågerup, tidligere præsident for Akadamiet for Fremtidsforskning har udtrykt det:

”Ægteskabet er jo umiddelbart en dårlig handel. Du får én og fravælger en million,” og det er i det lys, at overskriftet til dette kapitel skal forstås :”Kunsten at holde sig fra dating”.
Hvis man vil finde en partner og måske ligefrem satser på et lykkeligt parforhold, så gælder det først og fremmest om at stille sig tilfreds og vælge. Der findes ikke nødvendigvis en bedre partner ved at klikke endnu engang på musen og kigge på kontaktannonce nummer 3.254.
Martin Ågerup:

”I dag handler det i højere grad end tidligere om at vælge, selvom allerede Kierkegaard talte om den udvidede begrænsning. Men udvidelsen ligger i, at du lærer én at kende meget indgående, og deri ligger der så mange flere ressourcer og glæder.”

Derfor: Glæd dig til at møde alle de nye mennesker, som dating på Internettet kan tilbyde. Men stop, imens leget er god.

   
Vil du være klædt bedre på, inden du træder ud på datingmarkedet. Så er det en god idé at kigge nærmere på følgende sider. Her kan du se en oversigt over alle datingsider i Danmark, du kan læse om datingens historie, lære at skrive en god annonce og blive klogere på, hvad kvinder og mænd egentlig drømmer om.
Hvorfor dating? Hvilke sider? En god profil Vores drømme? Sandhed på nettet At vælge partner
   
 
jeg elsker dig | dating|Andet|Link | Link
Freelance Web Designer